Omelett-tårta

Evamma har fyllt år! Det firade vi med en god omelett-tårta! 
 
Här kommer receptet på denna läckerhet!. Tårtbotten består av tre omeletter som sedan stablats på varanda med en krämig fyllning emellan. Garnerade fint och vips hade vi en tjusig tårta. Sockerfri och god! Hurra, hurra! 
 
 
Omelett-tårta
Omelett
6 ägg. 
3 msk mandelmjölk. 
1 msk fiberhusk. 
salt
kokosolja till stekning. 

Fyllning 1
4 kokta ägg, hackade
½ dl majonnäs
10 cm strimlad purjolök
Salt och svartpeppar

Fyllning 2
200 g skalade räkor
1 dl majonnäs
1/2 burk ishavsrom
2 msk dill
Salt och svartpeppar 

Garnering 
1/2- 1 dl majonnäs
Räkor
Ishavsrom
Rädisor
Grönsaker 

Gör så här: Vispa samman ägg, mandelmjölk, fiberhusk och salt till en smet. Låt stå och svälla några minuter. Stek sedan till 3 omeletter i kokosolja/ghee. Låt svalna. 

Blanda samman alla ingredienser till fyllning 1. Placera en omelettbotten på en fin tallrik. Bred över fyllning 1 och lägg på nästa omelettbotten. Blanda samman ingredienserna till fyllning 2 och bred ut på nästa våning. Placera den tredje omeletten på toppen och täck hela tårtan med majonnäs. Använd fantasin och garnera snyggt. 
Hipp, hipp hurra! 

 
 
Taggar: LCHF smörgåstårta, low carb tårta, omelettårta, sockerfri tårta;

Kommentera inlägget här :