Vi brukar alltid börja julaftonen med en tallrik risgrynsgröt. Att äta risgrynsgröt, lyssna på julmusik och tända ljusen hör liksom julaftonsmorgonen till. En tradition jag verkligen inte vill bryta, men att smaka av risgrynsgröten är ju inget alternativ. Hur gör man då risgrynsgröt när man äter sockerfritt och minimalt med mejerier?
Jag gjorde helt enkelt ett försök och kokade gröt på "Miracle noodle rice" och kokosmjölk. I ärlighetens namn kan jag inte säga att det blev lika gott eller ens likt risgrynsgröt i smaken, men utseendemässigt var det nästan som "tomtegröt" och jag fick min julstämming såhär på julatfonsmorgonen :-)
Evammas tomtegröt
1 påse Miracle Noodle Rice (jag hittade dessa på gymgrossisten.com)..
2 dl kokosmjölk
1 kanelstång
1 krm vaniljpulver alt 1/4 vaniljstång
En nypa salt.
Gör så här: Skölj riset i kallt vatten i ca 15 sekunder. Blanda ris, kokosmjölk, kanelstång och vaniljpulver/vaniljstång i en kastrull. Låt blandningen koka på svag värme i ca 40 – 60 minuter till blandningen har blivit till en tjock gröt.
Servera med kanel.